Bibelkreds

NY BIBELKREDS

Denne gang handler det om Salmernes Bog, også kaldet Davids Salmer. I Salmernes Bog finder man det hele, som Martin Luther siger i følgende citat: ”Et menneskehjerte er som et skib på det vilde hav – det drives af stormvinde fra alle fire verdenshjørner… Men hvad er det meste i Salmernes Bog andet end åben og ægte tale under alle disse mange slags storme? Hvor finder man skønnere ord om glæde end i lovssangssalmerne eller i takkesalmerne? Hvor finder du dybere ord for ynk og klage og sorgfuldt sind end i klagesalmerne?”

Under læsningen får vi hjælp af Else K. Holts glimrende ”Kommentar til Salmernes Bog”, som kan købes på kirkekontoret formedelst 100 kroner. Else K. Holt er pensioneret lektor, ph.d. i Gammel Testamente ved Det Teologiske Fakultet i Aarhus. Hvis du har tid og lyst, er du velkommen til at tilmelde dig på kirkekontoret på telefonnummer: 96 34 65 00 eller e-mail: Hasseris.sogn@km. dk

Gengangere fra bibelkredsen om Første Mosebog behøver ikke tilmelde sig igen, men må gerne afmelde sig, hvis de ikke fortsætter. Man behøver ikke bo i sognet for at være med. Vi mødes som regel hver anden tirsdag aften klokken 19.30 til 21.30 i kirkens krypt (indgang fra Thorsens Allé). Alle er velkomne, det er gratis, og der kræves ingen særlige forudsætninger.

Ud over at være flittige vil vi også hygge os sammen over en kop kaffe eller te og et stykke kage.
Med venlig hilsen Christian Meidahl og Mikael Byrial Jensen

Foredrag om De gammeltestamentlige salmer og deres teologi.

Tirsdag den 26. maj kl. 19.30 i Hasseris kirkes krypt Ved Else K. Holt, lektor emer., Ph.D, tidligere Afdeling For Teologi ved Aarhus Universitet. Hun skriver:
"I vores Bibel udgør de gammeltestamentlige salmer en fin digtsamling, der begynder og slutter med en stærk opfordring til at lovprise Gud. Men Salmernes Bog rummer også udtryk for lidelse og klage, for dyb taknemmelighed, beskrivelser af Guds skaberværk og almindelig livsvisdom.
I foredraget vil vi se på samlingens opbygning, forfølge nogle af de forskellige teologiske linjer i Salmernes Bog og stille spørgsmålet: Hvad kan disse gamle, religiøse digte bruges til i vores egen tilværelse?"

Alle er velkomne, og man kan sagtens være med til foredraget uanset, om man har deltaget i bibelkredsen eller ej.

Vi glæder os til at se jer! Med venlig hilsen Christian Meidahl og Mikael Byrial Jensen