Hasserisaften

Hasserisaften

Hasserisaften 2022

 

Foredragene afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet og foregår i Hasseris kirkes krypt. Der er ingen entre, men beskeden betaling for servering.

 .

Onsdag den 27. april kl. 19.30

 

DEN NYE HØJSKOLESANGBOG

ved idéhistoriker Jørgen Carlsen

 

Det fortryllende ved en god højskolesang er, at den skaber nærvær og opmærksomhed ved at fortælle os, at virkeligheden ikke er noget, man skal finde ud af. Den er noget, man skal leve sig ind i. Det gælder, hvad enten vi synger om de lyse nætter, om kyndelmisse, der slår sin knude, eller om at elske den brogede verden.

Som formand for det udvalg, der har redigeret den nye højskolesangbog, vil Jørgen Carlsen løfte sløret for de overvejelser, der ligger til grund for udvælgelsen af nye højskolesange. Hvordan kombinerer man det gode gamle med det gode nye? Og så vil han naturligvis tage os med på en opdagelsesrejse i den nye højskolesangbog. Jørgen Carlsen trakterer selv klaveret under højskolesangen. 

 

Jørgen Carlsen (1949) er mag.art. i idéhistorie. I perioden 1986-2017 var han

forstander for Testrup Højskole syd for Aarhus. Han var medredaktør af Højskolesangbogens 18. udgave, medlem af Det Etiske Råd i perioden 2011-2016 samt en af ”Smagsdommerne” på DR K. Desuden er han ivrig samfundsdebattør og klummeskribent ved Kristeligt Dagblad.