Hasserisaften

Hasserisaften

Hasserisaften 2019

 

Onsdag den 23. oktober kl. 19.30:

Foredrag ved forfatter Lilian Munk Rösing.


 ”Anna Ancher”


I foredraget vil Lilian Munk Rösing præsentere sin anmelderroste bog om Anna Ancher.

Det handler om at få sit eget rum. Og om at “lære at se”. Det handler om farver. Det handler om hvordan Anna A formår at indfange lyset stofligt, med tyk farve og grove penselstrøg. Hvordan hun maler tætte vægge gennemskinnelige og gennemskinnelige gardiner tætte.

Hvordan hendes håndarbejdende skikkelser også er portrætter af kunstneren.

Hvordan hun som person og kunstner formår at bevare sit eget rum mens hun krydser gennem sine forskellige livsrum og mange andres.

Rösing betragter Anna Ancher som den bærende akse i kolonien af skagensmalere, og den i hvis værker dens vilde energi i højeste grad blev koncentreret til et malerisk nybrud.

 

*******************************************************************************************************************************************************

 

Onsdag den 20. november kl. 19.30:

Foredrag ved chefredaktør Rune Lykkeberg.
 

I foredraget vil Rune Lykkeberg tage udgangspunkt i sin anmelderroste bog: ”Vesten mod Vesten”.

I bogen analyserer han Vestens historie, nutidige tilstand og fremtid med eksempler fra kultur- og idehistorien. I flere århundreder har den vestlige verden været den afgørende magtfaktor – både økonomisk, kulturelt og videnskabeligt. Er denne status så småt ved at blive ødelagt indefra? Det undersøger Rune Lykkeberg med væsentlige eksempler fra den vestlige kulturs fortællinger.

*******************************************************************************************************************************************************

 

Foredragene afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet og foregår i Hasseris Kirkes krypt.

Der er ingen entré og alle er velkommen.