Kontaktklubben

Kontaktklubben holder møde i salen under kirken den første onsdag i måneden fra kl.14.30 - 16.30.

Alle er velkomne

Onsdag den 6.  november 2019:

"Politiet og politiets rolle i en stærkt globaliseret verden.”

Foredrag af Anne Marie Roum Svendsen, Politidirektør.

Hvad er befolkningens forventninger til politiet? Hvordan kan det være, at mens kriminalitetstallene styrtdykker flere år i træk, ja så stiger utrygheden i befolkningen samtidig?

Og hvordan sikrer vi at befolkningen fortsat har tillid til at politiet løser opgaven med sikkerhed og kriminalitets- bekæmpelse fremover?

Jeg har været politidirektør siden 2017, og min vej dertil har været først som jurist og senere offentlig anklager. Jeg var således chefanklager for anklagemyndigheden i Nordjylland, da jeg blev udnævnt som direktør. At det skulle blive politi og offentlig administration var ikke noget tilfælde.

Jeg er vokset op i en familie, hvor det altid har været vigtigt, at man kunne gøre en forskel for nogle andre. Hvor der altid er blevet talt for og imod, og hvor det politiske aspekt af den offentlige administration altid har haft en fremtrædende plads.

Det er en ballast, som jeg værdsætter meget, for min hverdag er fyldt med valg og prioriteringer. For hvad er for eksempel tilgængeligt politi? Er det politistationer i mange mindre byer? Er det on-line policing 24/7? Er det at politiet kommer hurtigt, når der er behov for dem? Er det en effektiv straffesagsbehandling?

De fleste vil sikkert sige: Det hele!, men jeg vil gerne illustrere de prioriteringer og dilemmaer, som fylder rigtigt meget i ledelsen af en politikreds. Jeg håber, at vi kan få en god debat undervejs omkring holdninger og værdier til politi og tryghed.

********************************************************************************************************************************************************

Onsdag den 4. december 2019:

Adventsfest

Julen står for døren og denne dag får vi besøg af kirkens børnekor, som vil gå Luciaoptog og synge julens sange og salmer for os under ledelse af Marianne Haldrup og Peter Lindhardt Toft.
Vi hygger os med udvidet kaffebord og pakkespil.
Sognepræst Henriette Rosendal vil underholde.

Onsdag den 8. januar 2020:

”Det Danmark, vore forfædre byggede op hvor er det på vej hen?”

Foredrag af Pandrup Kommunes tidligere borgmester, Flemming Jansen

Overskriften er meget bred og skal opfattes som en ramme omkring en analyse af, hvad der er sket med det danske samfund.  Vores måde at leve og tænke på har forandret sig radikalt igennem de seneste generationer; fra jordbrugssamfund over industrisamfund til det postmoderne informationssamfund. Flemming Jansen sætter spot på skole, hjem, kirke og politik.

Flemming Jansen blev student fra Nørresundby Gymnasium 1968, kandidat i nordisk sprog og litteratur 1975. I studietiden årsvikar på Aalborg Katedralskole og Aalborghus Gymnasium. Ansat som adjunkt/lektor ved Aalborg Handelsgymnasium fra 1975. Borgmester i Pandrup Kommune 1998-2006. Har gennem mange år beskæftiget sig sideløbende med skribentvirksomhed i form af debatartikler og kronikker i diverse dagblade og tidsskrifter. Bor i Pandrup, hvor han også er født og opvokset.

Onsdag den 5. februar 2020:

”Verden ifølge børn - og mig”.

Foredrag ved Frode Muldkjær

Frode Muldkjær er kendt fra mange børneradioprogrammer hos DR, hvem husker ikke ”Syvti” og ”Børn hjælper Børn” P4.

Frode Muldkjær har modtaget mange priser/ hædersbevisninger gennem årene.
I dag er han højskolebestyrer af ”Garagehøjskolen” og ”Frodes Højskole”.
Han er endvidere Skagens-Ambasadør og formand for Skagens Venner.

Alle er velkomne.

Mie Holmsberg tlf. 98 18 24 02