Persondataanmodning

Hasserisaften

Hasserisaften 2018/19

Onsdag den 28. november kl. 19.30

Foredrag ved Bente Bramming, sognepræst og daglig leder af Taarnborg, et Brorsoncenter i Ribe.

Hans Adolf Brorson. Julens digter.

Her kommer det ikke an på det ydre men det indre.

Som ingen anden i dansk digtning har Brorson sat ord på sjælens kampe, og få har som han digtet om julens fryd og fred.

Brorson levede og virkede i det fjerneste Sydvestjylland men satte sit præg på dansk kirkeliv med pietismens krav om inderlighed, på pædagogikken med nye tanker om konfirmationsforberedelse og ikke mindst den danske salmeskat.

Foredraget vil forme sig med en fortælling om Brorson omkranset af hans julesalmer.”Brorson”

**********************************************************************************************************************

Onsdag den 23. januar kl. 19.30

Foredrag ved forfatter Jens Smærup Sørensen.

Jens Smærup Sørensen vil i foredraget tage udgangspunkt i sin essaysamling ”Refleksioner” fra 2017.

I den reflekterer han over det enkelte menneskes plads i livet, historien og de store fællesskaber. Han kommer blandt andet ind på løgnen, ytringsfriheden og den omsiggribende uvirkelighed – og drømmen om et lidt enklere liv. Jens Smærup Sørensen debuterede i 1971 og har siden forfattet en lang række digte, noveller, dramaer og romaner.

I 2007 udgav han den prisbelønnede roman ”Mærkedage”, som er en slægtsroman, der foregår i Sørensens egen hjemby Staun. Senest har han udgivet bogen ”Jens. En fortælling”, hvori han skriver om sit liv og sin tid.

Onsdag den 27. februar kl. 19.30

Foredrag ved professor i teologi Svend Andersen om Løgstrup og Luther.

Svend Andersen vil tale om forholdet mellem to af de absolutte sværvægtere inden for protestantisk kristendom, reformatoren Martin Luther og den danske filosof og teolog, K.E. Løgstrup.

For godt et år siden skrev Svend Andersen en bog om netop dette forhold, en bog, som blev rost til skyerne af anmelderne.

Vi ser derfor frem til en spændende og lærerig aften, hvor alle er velkomne.

Foredragene afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet og foregår i Hasseris Kirkes krypt.

Der er ingen entre og alle er velkommen.