Onsdag d. 3.4. kl.14.30 Kontaktklubben

Onsdag d. 3.4. kl.14.30 Kontaktklubben

”Et levet liv set i bakspejlet”.

Foredrag ved Ivar Brændgaard.

Jo ældre man bliver, desto mere klart kan man se sit liv i bakspejlet. Jeg finder ud af, at jeg ikke har nået meget i kraft af mig selv. Er livet et rent lotterispil, eller er det påvirket af mange andre menneskers beslutninger, eller er det Guds finger, der driver et menneske rundt i manegen?

Mit liv blev formodentlig allermest påvirket i juni 1864, allerede små 100 år før jeg selv blev født. Hør en af mine oldeforældres historie. En lærer i Hurup blev som KFUM-leder en rollemodel for mig og mange andre unge, som gav vore liv retning. Han fostrede en drengedrøm i mig, som senere gik i opfyldelse. En sidste øjebliksindsigt på 15 minutters vild inspiration fik mig gennem nåleøjet til forsvarets sproguddannelse. Det ændrede mit liv. Denne intense uddannelse gav mig en selvtillid, som jeg bestemt ikke havde med mig fra Thy.

Jeg var fast besluttet på at blive præst, men en anden bestyrelse kom først, og jeg gik lige fra eksamensbordet til en højskoleforstanderstilling, selvom jeg aldrig tidligere havde sat mine ben på en højskole.

En mærkelig indskydelse fik mig til at søge stillingen som TV-direktør for den regionale TV-station TV MIDTVEST. Mod alle odds fik jeg stillingen. Fra første dag var det op ad bakke, men jeg fik 28 spændende år i billedfortællingens tjeneste.

Nu er jeg utilpasset pensionist og ind imellem fungerende sognepræst, så min præstedrøm og min uddannelse endelig kan blive virkeliggjort.