KONTAKTKLUBBEN

Jesper Grønkjær og Nordkoreansk soldat

Jesper Grønkjær og Nordkoreansk soldat

KONTAKTKLUBBEN

SANDHEDEN OM NORDKOREA. 

En førstehåndberetning fra verdens strengeste diktaturstat.

-Foredrag med tryllekunstneren og tv-debbatøren fra TV2-Østjylland, Jesper Grøkjær.

 

Jesper Grønkjær er aktuel med sin anmelder roste bog “Frihed fra himlen”.

Jesper rejser kloden rundt for at skabe smil. Særligt er han kendt for sine anmelder roste bøger og tv-dokumentar, hvor han begiver sig ind i lukkede miljøer. Han har besøgt massemordere i Mellemamerika, kannibaler på Ny Guinea og munke i Tibet. Nu har han igen udfordret skæbnen. Denne gang i diktaturstaten Nordkorea.

Planen var enkel, men udførelsen svær: at rejse ind i verdens mest lukkede land, og dér sprede dansk smil og humor blandt de sky nordkoreanere.

Ved ankomsten til landet blev han modtaget af to vagter, der overvågede ham under hele turen. Hans pas blev taget fra ham, og om aftenen blev han lukket inde på hotellet. Han blev afskærmet fra lokalbefolkningen, som han hverken måtte tale med eller fotografere. Til dagligt blev det til mange timers påtvungen kørsel for at komme ud at se monomenter og statuer, der alle havde det ene mål at hylde præsidenterne fra Kim-dynastiet.

Foredraget er en unik førstehåndsberetning fra en ellers lukket verden. Som den første danske forfatter, er lykkes Jesper Grønkjær at opsporer og lave interviews med nordkoreanske afhoppere i andre dele af Asien. De fortæller om menneskehandel, drab, tortur - og det samfund som Jesper blev nægtet at se. Hør rystende personlige beretninger fra de som har siddet i politiske fangelejre med 70.000 andre fanger, eller hør om afhoppernes flugt igennem Kina, Thailand, Cambodja og Sydkorea.  

Jespers force er, at han balancerer mellem det humoristiske og det seriøse. Tilhørerne i foredraget både griner og gruer i et foredrag med smukke fotos og unikke tv-klip

 

Foredragen afholdes Onsdag den 3. november 2021 kl.14.30