Søndag d. 18.11. Fernisering, Jesper Tølbøll

Umiddelbart efter højmessen, er der fernisering på en kunstudstilling med den Aalborgensiske billedhugger og maler Jesper Tølbøll, som udstiller både skulpturer og malerier.

Jesper Tølbøll er født i Aalborg i 1961 og arbejder nu til daglig som kirketjener ved Hasseris Kirke. Han har tidligere arbejdet som pædagog og instruktør i rytmisk sammenspil. Inden han kom til Hasseris Kirke har han igennem mange år arbejdet som leder af indskoling og fritidsdel ved Gl. Hasseris Skole, hvor han bl.a. også har arbejdet med at integrere musik og kunst i børnenes dagligdag.

Jesper Tølbøll har således altid arbejdet med det kreative udtryk, både igennem sit arbejde, men også i allerhøjeste grad privat, hvor han tidligere har sunget og spillet guitar i flere forskellige musikalske sammenhænge, sideløbende med, at han har arbejdet med skulptur og maleri. Det sidste er de senere år kommet mere og mere ind i billedet, om man så må sige. I dag arbejder han seriøst med udvikling af –og udstillinger af sin kunst.

Han har efterhånden udstillet mange steder i Danmark, men også en udstilling i Bologna i 2017 og senest i 2018 i Madrid, pryder cv`et.
Jesper Tølbøll er autodidakt kunstner, men er selvfølgelig præget af, at hans far er kunstmaler. De to har også tidligere haft udstillinger sammen. Man kan således sige, at kunsten er kommet ind med ”modermælken”.
Det hele startede med stenskulpturer, men har efterhånden bevæget sig mere over i bronzeskulpturer af både figurativ og abstrakt karakter. Maleriet har altid rumsteret i baggrunden, men har de senere år fået mere plads. Jesper er for tiden optaget af at male Aalborg motiver, på sin helt egen måde.